Meny
0

Derfor bør du ønske deg en dundyne til jul

Søvnkvalitet er kjempeviktig. Dessuten er det også digg å sove. Du vet den følelsen når du er skikkelig trøtt og endelig har fått krype innunder dyna? Slik blir hver natt med en ordentlig dundyne. Har du aldri sovet i en dundyne før må du bare prøve det.

Du får kanskje ikke låne med deg en dyne hjem fra butikken, men du kan kjenne på den. Ta og føle, høres kanskje litt rart ut, men det gjør noe med deg. Når du har kjent på en skikkelig dundyne, er det litt trist å tenke på den slappe, slitte fiberdynen som venter på deg hjemme.Det finnes mange forskjellige dundyner, fordi vi mennesker er så forskjellige. Kanskje er du typen som ofte våkner midt på natten fordi du fryser? Eller sparker du heller av deg dynen i frustrasjon og svette fordi det er for varmt? Så hvilken skal du velge? Hvilken dyne passer deg best?

Du har mange valgmuligheter innen dundyner Jo mer dun dynen inneholder jo varmere og mer isolerende er den. Dessuten puster dun godt. Det finnes dundyner for svale sommernetter, og dundyner for kalde vinternetter. Doble, enkle, tykke og tynne, store og små. Det skal godt gjøres å ikke finne en dundyne som passer perfekt for deg. Snakk med en ekspert så hjelper vi deg å finne din nye dyne.

Hos oss har vi en dunskala som går fra 1-6, hvor varmefaktor 6 er den varmeste. Hafjelldyna er en god og varm vinterdyne du holder varmen i selv med åpent vindu. Dyner med varmefaktor 1 og 2 er lette og svale sommerdyner, eller dyner for deg som er varm om natten. Gåsedundyna er en lett dyne i en fantastisk kvalitet. Har du en jevn temperatur på soverommet hele året kan en god helårsdyne være et alternativ. Rørosdyna rute er en god helårsdyne som også er en av våre bestselgende dyner gjennom tidene.

Dundyner har høy kvalitet
Jo billigere en dyne er jo mindre tar du vare på den, og du ender kanskje opp med å måtte kjøpe en ny dyne hvert 3-5 år. Investerer du derimot i en skikkelig dundyne kan du sove godt i den i 15 - 20 år. En dundyne blir ofte sett på som et vinterprodukt, men dun er et fantastisk naturmateriale å sove i hele året. Dun har evnen til å transportere fuktighet. De pustende egenskapene og den svale følelsen av en god sommerdyne gjør at dun er et godt valg også på varme sommernetter.

Hvordan ta vare på dundyner?
Ønsker du at dynen din skal vare lenge er det noen vedlikeholdstips det kan være greit å vite om. For eksempel, du skal ikke re opp senga med én gang du står opp. La dynen lufte seg litt, og så kan du snu dyna og legge den fint på plass. Har du muligheten til å lufte dynen, gjøre det en gang i blant. På vinterdager med mange kuldegrader kan du enten henge den ut eller legge dyna ut på snøen, da tar du knekken på evt midd som vanligvis trives godt på varme soverom. På lik linje med oss, liker dyner også frisk luft. Dundyner skal vaskes ca. 1 gang per år, men er du flink til å lufte dynen kan du utsette vasken litt. Dundynen vaskes på 60 grader og trenger godt med tørketid i trommel for at dunen skal kunne reise seg godt opp igjen.

Fokus på dyrevelferd
Alle Mesterduns dundyner og dunputer har gjennomgått en streng kvalitetskontroll, og er testet for helseskadelige stoffer. Samtidig jobber også Mesterdun med RDS (Responsible down standard), som er den høyeste etiske standarden når det gjelder dun.

Det er alltid enklere å spørre om hjelp når du vet hva du skal spørre om. I alle våre Hansen og Dysvik-butikker finner du dun-eksperter som kan svare på det du måtte lure på, og hjelpe deg med å finne den riktige dynen for deg. Vi har også hele sortimentet i nettbutikken vår, med god informasjon om hver dyne. Vi har utvalget, både på dyner, puter og overmadrass i dun. Vi kan garantere deg at du aldri vil angre på at du kjøpte din første dundyne.

Sov godt og drøm søtt. Hilsen Hansen & Dysvik.

Sikker betaling og rask levering