Meny
0

Velg riktig hodepute

Alle har vi forskjellige sovestillinger, og for at du skal få en så optimal nattesøvn som mulig, er det viktig å velge en pute som passer for akkurat deg. Når det gjelder valg av materiale og kvalitet, så anbefaler vi gjerne dunputer. Dun er et naturmateriale, og tvertimot hva mange kanskje tror, et allerginøytralt valg. Dun har en veldig god egenskap i form av å effektivt transportere bort fukt, det gjør det vanskeligere for midden å få feste.

 

Hodeputen skal gi støtte og avlastning til leddene, og det er noen punkter du bør tenke over, som kan hjelpe deg å ta et riktig valg.

sove på mage - Hansen & Dysvik

Sove på mage

Dersom du sover mye på magen, er det veldig viktig at du har en så lav pute som mulig, slik at du ikke får en uheldig vinkel på nakken oppover.

 

Det er også en fordel at det ikke er hele natten igjennom som du ligger på magen, da det kan bli en skjevbelastning som kan lede til plagsom stivhet på en side.

u16_FinnPute_side

Sove på siden

Ligger du mest på siden om natten, og kanskje i kombinasjon med mage- eller ryggleie kan en medium til høy pute være det beste for deg. Medium er vår mest solgte putetype, og den som passer de aller fleste.

 

Når du ligger på siden er det veldig viktig at puten støtter hodet og halsen, så at ryggraden hviler i en mest mulig rett linje.

sove på rygg - Hansen & Dysvik

Sove på rygg

Om du sover mesteparten av natten på rygg, kan en medium eller høy pute være passende for deg. Det som er viktig ved ryggleie, er at nakken og skuldrene får god støtte så at nakkevirvlene ligger riktig.

 

Dersom du snorker mye når du ligger på rygg, kan en godt tilpasset pute bidra til å hjelpe på dette.

Her kan du bla i et utvalg av våre puter:

Putens oppgave

Putens viktigste oppgave er å gi støtte til nakken, slik at at nakkens naturlige “form” ikke belastes, og at ledd og muskler får hvile de timene du sover. Når hodeputen skal gi støtte, må den ha en viss fasthet og holde på passformen gjennom natten.

 

Feil pute kan årsake flere uønskede tilstander som f.eks; hodepine, snorking, skulder- og nakkeplager og dårlig søvnkvalitet for å nevne noen, så det kan være en idé å se over puten og sovestilling, dersom du lider av noe av ovenstående.

u16_FinnPute_vedlikehold

Vedlikehold av din pute

For å gi luft tilbake til puten etter bruk, er det god vane å riste puten godt hver morgen. Da vil den få tilbake sin spenst og fyllighet, og vil gi deg god like god støtte kommende natt.

 

Det kan også være lurt å ta puten ut for å lufte den innimellom, men unngå å banke puten. Vask puten i maskin med vaskemiddel beregnet for ull og dun, uten enzymer. Tørk den så i tørketrommel på lav varme, og rist den opp under tørkeprosessen.

 

Et annet veldig godt tips er å bruke beskyttelsestrekk på puten, under putetrekket. Da beskytter du puten mot svette og flekker. Da vil din pute få en mye lenger levetid.

Sikker betaling og rask levering